Wedstrijden 2017

Datum:
woensdag, 10 May, 2017 - 19:00

Nog even wachten en dan is het weer zover en dan start ook weer een nieuw wedstrijd seizoen.
We hebben het afgelopen jaar geëvalueerd en we zijn klaar met onze plannen voor het nieuwe seizoen.
Hieronder geven we kort weer wat je dit seizoen allemaal kunt verwachten.

1. Evaluatie 2016

We zijn heel tevreden over afgelopen seizoen. We hebben veel mooi weer gehad en konden lang doorzeilen. Leuke ervaring was het match racen tijdens het jubileum feest. Ook voor 2017 hebben we nagedacht over wat er beter kan:

- Eén keer prijs uitreiking aan het einde was goed, maar we willen elke week een kleine vaste prijs voor 1,2 en 3 (zak drop, fles wijn, oid) om de uitslag op de wedstrijdavond iets meer aandacht te geven.

- ORC berekening voor open boten blijft uitdaging, we hebben afgesproken dat we de rating handmatig aanpassen.

- Bezetting en opruimen van de bar ging vrij spontaan, maar volgend seizoen vinden we het prettiger om een vaste lijst op te stellen waar iedereen vooraf kan inschrijven (zelf ruilen is altijd mogelijk)
- De printer voor de uitslagen hebben we helaas niet aan de praat gekregen.
- Het overzicht van de uitslagen zullen we in 2017 delen via Whatsapp en op de beamer, zodat iedereen kan nalezen tijdens de avond.

2. Wedstrijdprogramma 2016

12-15 x woensdag avond wedstrijden:

Nieuwsbrief wedstrijden 2017

Voorjaar/zomer

1. 10 mei
2. 17 mei
3. 24 mei
4. 31 mei
5. 7 juni
6. 14 juni
7. 21 juni
8. 28 juni
9. 5 juli
10. 12 juli
reserve 19 juli

22 jul 2017 t/m 3 sep is het zomer vakantie

Najaar
11. 6 sept
12. 13 sept
reserve 20 sept en 27 sept

• i.v.m. invallende duisternis zal 20 en 27 september alleen als reserve worden ingezet.

Dit jaar geen pre-sail.

3. Wedstrijdreglement (banen, ORC)

- Het reglement blijft ongewijzigd, net als de banen blijven, maar we zullen met de banen soms ook variëren. De banen worden opgegeven via Whatsapp uiterlijk 30 min voor aanvang van de wedstrijd. We proberen zoveel mogelijk in de wind te starten met een up en
down-winder. Vorig jaar hebben we contact gehad met het watersport verbond over extra boeien, maar helaas heeft dat nog niets opgeleverd.
- Een aantal schepen heeft in 2016 meegedaan aan een groepsmeting voor ORC declared waardoor de meting nog nauwkeuriger is geworden. We gaan hier mee verder. Heb je nog geen ORC delcared meetbrief, vraag die dan aan via het web-formulier op de site
van het Watersportverbond of Noordzee Club. Vraag indien gewenst hulp van een van de klassenmeters. En kijk op www.orc.org voor meer informatie. Het Watersportverbond en NoordzeeClub nemen een groot deel van de kosten op zich en daardoor kost de ORC
Declared meetbrief slechts 25 euro. De meetbrief krijg je toegestuurd van het Watersportverbond inclusief een zeilnummer.

4. Evenementen

- Gouwzee cup:

Het idee is om samen met Monnickendam en Volendam een jaarlijks terugkerend evenement te organiseren, waarbij elke vereniging om toerbeurt gastheer en organisator is. Helaas is het vorig jaar ivm te drukke agenda’s van alle betrokkenen verenigingen niet
gelukt een geschikte datum te vinden, maar we hebben nu een datum 16 september.

- Match racen

Tijdens het 50 jarig Jubileum van WSV
de Zeevang hebben we kennis gemaakt met match racen. Dat was een groot succes dat we dit jaar besloten hebben nogmaals te organiseren in een weekend voor de zomervakantie. We hopen dat zoveel mogelijk leden zullen meedoen.

5. Nieuw lid cie

Mathijs Wanders heeft aangeboden te willen deelnemen in de organisatie. Daar zijn we erg blij mee. Mocht je ook willen helpen, dan vinden we het erg leuk als mensen af en toe een verslagje op Facebook plaatsen en meehelpen bij de organisatie van de evenementen.

6. Communicatie

Whatsapp werkt goed en blijven we gebruiken als hoofd communicatie m.b.t. wedstrijd

informatie op de woensdagen, dus als je mee wilt doen meld je dan aan via +31653293852

Kalender:
Wedstrijdzeilen